Matt Royal BLOG

Αλλεργίες


  • Blogpost


Διανύουμε μια περίοδο που οι φυσικές αλλεργιογόνες ουσίες όπως είναι η γύρη, τα φυτά και η σκόνη είναι σε έξαρση. Παρόλα αυτά η αύξηση αλλεργιών οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, καθώς είμαστε εκτεθειμένοι σε πολύ περισσότερες χημικές ουσίες σε σχέση με το παρελθόν.

Στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε η αλλεργία στο χρώμα του τοίχου είναι η πιο συνηθισμένη και κοινή. Οι συμβατικές βαφές τοίχου παράγουν αναθυμιάσεις που δημιουργούν όχι μόνο χημικές οσμές στον αέρα, αλλά και αλλεργικές αντιδράσεις καθώς περιέχουν οργανικές πτητικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds), οι οποίες είναι υπεύθυνες για την έντονη μυρωδιά μπογιάς που πλημμυρίζει το σπίτι σας κάθε φορά που βάφετε και μπορεί να σας προκαλέσουν βήχα, ζαλάδες, πονοκέφαλο, ρινική καταρροή ακόμα και πονόλαιμο στους πιο αλλεργικούς.

Λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση των αλλεργιών και την αυξημένη σημασία της οικολογικής στέγασης, παράχθηκαν τα οικολογικά χρώματα, τα οποία ονομάζονται επίσης πράσινα χρώματα και συνιστώνται πλέον όχι μόνο για παιδικά δωμάτια αλλά και για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες.

Τα οικολογικά χρώματα είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της χρήσης τους δεν εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, δεδομένου ότι στη σύνθεση δεν περιλαμβάνονται επικίνδυνες ουσίες. Ωστόσο, επειδή η οικολογική επιλογή είναι συχνά πιο ακριβή, δεν είναι απαραίτητο να πείτε «αντίο» στα συμβατικά χρώματα: στην ελληνική αγορά, άλλωστε, κυκλοφορούν και χρώματα με το σήμα της Μαργαρίτας. Αυτά τα χρώματα, μεταξύ άλλων, περιέχουν χαμηλά ποσοστά πτητικών ουσιών ενώ η σύνθεσή τους δεν διαθέτει καρκινογόνες και τοξικές ουσίες. Επομένως, αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή αν και εφόσον δεν θέλετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Επιδιώξετε λοιπόν να συγκρίνετε ετικέτες και να προτιμήσετε εκείνα που είναι λιγότερο επιβαρυντικά για εσάς και το περιβάλλον.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.