Matt Royal BLOG

Back to Reality


  • Blogpost


Αν και ο Ιανουάριος είναι ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς, το φθινόπωρο σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα και την έναρξη μιας καινούριας εποχής. Τη χρονιά την μετράμε ως σχολική, που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με τις διακοπές. Μεγαλώνοντας, ενώ έχουμε ξεφύγει από τη ρουτίνα του σχολείου, συνεχίζουμε να μετράμε τη χρονιά με τον ίδιο τρόπο, κι ας μην κάνουμε πια διακοπές για τρεις μήνες, αλλά για δέκα μέρες.

Το καλοκαίρι είμαστε πιο χαλαροί, πιο δεκτικοί και πιο ανέμελοι. Δεν μας πειράζει να ξενυχτήσουμε ένα βράδυ πριν τη δουλειά, αλλάζουμε ευκολότερα το πρόγραμμά μας, έτσι ώστε να χωρέσουμε μία γρήγορη βουτιά στη θάλασσα μετά το σχόλασμα. Με το που μπαίνει το φθινόπωρο , όμως, χάνουμε την ευελιξία μας. Επιστρέφουμε στην ρουτίνα που ακολουθούσαμε πριν καλοκαιριάσει, δεν θυσιάζουμε τις ώρες ύπνου για καμία έξοδο και δεν αλλάζουμε το πρόγραμμα μας γιατί έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Μια τέτοια απότομη αλλαγή είναι φυσικό να αυξήσει το άγχος, και αντί να βοηθήσει την επιστροφή στη ρουτίνα, εν τέλει να την κάνει πιο δύσκολη.

Επιστρέφουν τα αγχωτικά όνειρα, ο διακοπτόμενος ύπνος, το ξύπνημα πριν το χτύπημα του ξυπνητηριού. Στην ουσία, όμως, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κάτι που δεν έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Το πρόγραμμά μας θα ξαναγεμίσει, αλλά είναι στο χέρι μας να παραμείνει διαχειρίσιμο. Το καλοκαίρι μπορεί να κοιμόμασταν λίγο πιο αργά, αλλά πηγαίνοντας την επιθυμητή ώρα στο κρεβάτι παρέα με ένα βιβλίο, σιγά σιγά θα συνηθίσουμε και θα επανέλθει και η νυχτερινή μας ρουτίνα. Και για να μην πανικοβαλλόμαστε, ίσως να βοηθούσε να μην τα αφήνουμε όλα για την τελευταία στιγμή. Του χρόνου προσπαθήστε να επαναφέρετε τη ρουτίνα του ύπνου και της καθημερινότητας μετά τον δεκαπενταύγουστο, και θα δείτε, το φθινόπωρο θα ξαναγίνει απλώς μια εποχή!

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Μαρία Κουφού
Η Μαρία Κουφού είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2016 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, ειδίκευση: Μεταφρασεολογία – Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Κατά την πρακτική της άσκηση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανέλαβε τις μεταφραστικές απαιτήσεις των εκθέσεων του μουσείου. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην έδρα UNESCO του ΑΠΘ, καθώς και στην ΜΚΟ Άρσις, διδάσκοντας αγγλικά και ελληνικά σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει συνέδρια ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» (www.axclinic.gr) στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.