Matt Royal BLOG

Υπνοδωμάτιο και διακόσμηση


  • Blogpost


Ο προσανατολισμός στην ευημερία μας, στην αναβάθμιση της ζωής μας και στη χαρά που αξίζουμε να βιώνουμε στην καθημερινότητα μας είναι αδιαμφισβήτητα πλέον επιτακτική ανάγκη της εποχής. Καθώς τα lockdown τείνουν να γίνουν συνήθεια, κάνουν την ανανέωση του σπιτιού μας να φαντάζει σαν ένας απο τους λίγους τρόπους για να αξιοποιήσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας σε αυτό. Ίσως ο πιο παραμελημένος χώρος είναι το υπνοδωμάτιό μας καθώς θεωρούμε ότι είναι το δωμάτιο που πάμε απλά για έναν ύπνο.

Θα ξεκινήσω από το πιο βασικό που είναι και το πιο απαραίτητο.

Το στρώμα! Ένα στρώμα που το έχετε διαλέξει βάση του πώς απολαμβάνετε εσείς τον ύπνο μπορεί να αλλάξει τη στάση σώματός σας, την αίσθηση ξεκούρασης ακόμα και τη διάθεσή σας όταν ξυπνάτε. Αλλάξτε το στρώμα σας τοποθετείστε στο κρεβάτι πλούσια σε όγκο παπλώματα και μαξιλάρια με υφάσματα σε γήινους και παστέλ τόνους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε βαμβακερά κατωσέντονα τα οποία μπορείτε να τα αρωματίζετε με αιθέρια έλαια για πιο ευχάριστο και χαλαρωτικό ύπνο.

Η αλλαγή επίσης κάποιου τοίχου θα δώσει το κάτι παραπάνω στην εμπειρία σας. Οι επιλογές είναι πολλές!

Ένα χρώμα. Επιλέξτε απαλές, γήινες αποχρώσεις, που θα σας ηρεμούν, θα σας αναζωογονούν και θα κάνουν πιο cosy το δωμάτιό σας.

Κάποια στοιχεία. Για τον εμπλουτισμό των τοίχων δημιουργείστε συνθέσεις με κάδρα ποικίλων μεγεθών, τα οποία σας φτιάχνουν την διάθεση και σας ταξιδεύουν σε όμορφες αναμνήσεις.

Το φως. Στα υπνοδωμάτια χρησιμοποιούνται διάφορα είδη φωτισμού για την κάλυψη όλων των αναγκών. Επιλέξτε εκτός από το φωτιστικό οροφής, επιτοίχια ή επιδαπέδια σώματα με dimmer τα οποία θα δώσουν μοναδική αίσθηση στον χώρο δίνοντας την επιλογή ενός πιο χαλαρωτικού φωτισμού.

Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη γωνιά κοντά στο κρεβάτι σας αν το επιτρέπει ο χώρος, με μια πολυθρόνα κι ένα μικρό coffee table, ένα έπιπλο που χαρακτηρίζεται τόσο για την πρακτικότητα του όσο και για το homestyling που επιδέχεται. Συμπληρώστε στην γωνιά σας ένα εντυπωσιακό ριχτάρι, και απολαύσετε ένα μικρό πρωινό ένα καφέ, ένα τσάι και το αγαπημένο σας βιβλίο.

Μη ξεχάσετε το φυσικό στοιχείο, κάποιο φυτό όπως η σανσιβέρια που έχει την ιδιότητα να φιλτράρει την ατμόσφαιρα και παράλληλα να καθαρίζει τον αέρα από τοξικές ουσίες προσαρμόζοντας την ακόμα και σε πιο σκοτεινές θέσεις στο υπνοδωμάτιο. Προσφέρει ηρεμία και αναπτύσσει την συγκέντρωση μας.

Δημιουργήστε την ενέργεια και απογειώστε τον πιο προσωπικό σας χώρο με το δικό σας καθαρά στίγμα μετατρέποντας τις στιγμές σε αυτόν σε μοναδικές εμπειρίες ζωής.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.