Matt Royal BLOG

Πέντε προτάσεις διακόσμησης για να νικήσετε τους φόβους σας, πριν τον ύπνο.


  • Blogpost


Το περιβάλλον του δωματίου παίζει μεγάλο ρόλο στα ανθρώπινα συναισθήματα. Μια οικεία ατμόσφαιρα, μπορεί να μας ηρεμήσει ενώ μια διακόσμηση ξένη προς εμάς, είναι ικανή να διεγείρει το φόβο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ας δούμε κάποιες προτάσεις για να νικήσουμε τις ανασφάλειες μας:
- Ο σχεδιασμός του υπνοδωματίου πρέπει να είναι προσαρμοσμένος ειδικά σε εσάς. Σχεδιάστε το δωμάτιο σας έτσι ώστε να αισθάνεστε άνετα. Αν για παράδειγμα νιώθετε πιο ήρεμα κοιτάζοντας κατευθείαν στα μάτια οποιονδήποτε (ή οτιδήποτε άλλο) μπαίνει στο δωμάτιό σας, βάλτε το κρεβάτι ακριβώς μπροστά από την πόρτα. Αλλά προτού μετακινήσετε οτιδήποτε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στην τρέχουσα διευθέτησή.
- Μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων. Αν ψάχνετε για ένα διαφορετικό ουδέτερο χρώμα, δοκιμάστε μια δροσερή γκρι απόχρωση. Το ευέλικτο χρώμα προσδίδει μια αίσθηση γαλήνης που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό για τα υπνοδωμάτια. Ηρεμιστικές αποχρώσεις όπως οι του μπλε και του πράσινου, έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και περιορίζουν σημαντικά την αγωνία.
- Εστιάστε οπτικά. Αντί να κρεμάσετε μια τηλεόραση, επιλέξτε να αναδείξετε το στυλ του δωματίου σας, με ένα statement αντικείμενο στον τοίχο. Είτε πρόκειται για φωτογραφία με κορνίζα είτε για έργο τέχνης από τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, το οπτικό άγγιγμα θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας και να ενισχύσετε θετικά συναισθήματα.
- Κρατήστε τα αντικείμενα στη συνηθισμένη τους θέση. Όταν είναι σκοτάδι, τα μάτια σας μπορούν να σας μπερδέψουν. Επομένως, κρατήστε μια τάξη στο δωμάτιο σας για να μην φαντάζεστε τρομακτικά πράγματα σε μέρη όπου δεν φαίνεται τίποτα.
- Αποφύγετε τους καθρέφτες στο οπτικό σας πεδίο, από το σημείο που ξαπλώνετε. Αν οι καθρέφτες σας ταράζουν, αυτή η ταραχή τείνει να ενταθεί μέσα στη νύχτα, όταν το δωμάτιο είναι λίγο πιο σκοτεινό. Αυτό οφείλεται στις αντανακλάσεις που δημιουργεί. Καλύψτε τους καθρέφτες του υπνοδωματίου ή μετακινήστε τους σε έναν τοίχο που δεν βλέπει στο κρεβάτι σας.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.