Matt Royal BLOG

Πως να επιλέξεις την κατάλληλη βιβλιοθήκη για το υπνοδωμάτιο σου.


  • Blogpost


Οι βιβλιοθήκες είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε χώρο και μπορεί να ενσωματωθεί, όπως και άλλα έπιπλα γραφείου, σε ένα υπνοδωμάτιο. Δεν παρέχουν μόνο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων και βιβλίων, αλλά προσφέρουν και μία εξαιρετική ευκαιρία να αναδειχθεί η αισθητική της κρεβατοκάμαρας, χαρίζοντας της μία εκλεπτυσμένη και σοφιστικέ νότα.

Αυτό σημαίνει ότι, σε ένα υπνοδωμάτιο επαρκών τετραγωνικών μέτρων, μπορείς να τοποθετήσεις μία μεγάλη και εντυπωσιακή βιβλιοθήκη πάντοτε με την προϋπόθεση ότι δεν κλείνει και δεν βαραίνει το χώρο.

Στην περίπτωση που η κρεβατοκάμαρα σου είναι μικρή, με μία προσεχτική μελέτη, θα μπορούσε να τοποθετηθεί μία μικρότερη σε μέγεθος βιβλιοθήκη που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου και δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ατμόσφαιρα της κρεβατοκάμαρας. Η καλύτερη λύση, κατά τον σχεδιασμό της, είναι να εκμεταλλευτείς όλο το πλάτος και το ύψος ενός τοίχου. Στα καταστήματα θα βρεις μεμονωμένα ράφια και κομμάτια που συνδέονται ανάλογα με τις ανάγκες σου, για να φτιάξεις τη βιβλιοθήκη στα μέτρα σου.

Οι εντοιχισμένες βιβλιοθήκες δείχνουν πολύ κομψές. Για αυτό και σε περίπτωση που δεν είχες προβλέψει μια τέτοια σύνθεση στο σπίτι σου, μπορείς εφόσον σου περισσεύει μια εντοιχισμένη ντουλάπα, να της αφαιρέσεις τα φύλλα και να τοποθετήσεις στη θέση τους πόρτες με τζάμια και παράλληλα να διαμορφώσεις το εσωτερικό της με ράφια. Μία εναλλακτική λύση επίσης, είναι να επιλέξεις μία χαμηλή ραφιέρα ή μια βιβλιοθήκη, που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κεφαλάρι-κομοδίνα για το κρεβάτι.

Όσον αφορά την οργάνωση της, θα μπορούσες να τοποθετήσεις όλα τα βιβλία στη σειρά ή να εναλλάσσεις οριζόντιες και κάθετες στοίβες. Μπορείς επίσης να γεμίσεις τη βιβλιοθήκη σου μόνο με βιβλία ή να τα συνδυάσεις και με κάποια διακοσμητικά αντικείμενα. Μη ξεχνάς όμως πως όσο πιο απλή είναι, τόσο το καλύτερο. Το σύνολο δεν πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο, για να διατηρείται η αρμονία της κρεβατοκάμαρας.

Η βιβλιοθήκη μπορεί να απορροφήσει την υγρασία και τους ρύπους που υπάρχουν στον αέρα του υπνοδωματίου, διατηρώντας την ατμόσφαιρά του καθαρή και φρέσκια. Επιπλέον προσθέτει μόνωση στο δωμάτιο και βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και της ηχορύπανσης.

Σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να φτιάξεις το δικό σου statement καθώς θα είναι η επέκταση της προσωπικότητάς και της κουλτούρας σου.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.