Matt Royal BLOG

Πως να δημιουργήσεις το απόλυτο pet-friendly υπνοδωμάτιο.


  • Blogpost


Αν αναζητάς τη συντροφικότητα του κατοικίδιου σου στο υπνοδωμάτιο, τότε θα πρέπει να στοχεύσεις σε ενα pet-friendly σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να λάβεις υπόψη τις ανάγκες του τετράποδου φίλου σου, για να δημιουργήσεις ένα χώρο ο οποίος θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

Έχοντας στόχο τη διαμόρφωση ενός υπνοδωματίου φιλικό προς το κατοικίδιό σου, δεν θα πρεπει να θυσιαστούν στο βωμό της συγκατοίκισης οι δικές σου ανάγκες. Γιαυτό τον σκοπό, το κλειδί είναι η η επιλογή κατάλληλων υλικών με τα οποία θα μπορέσεις να εξυπηρετήσεις τις ανάγκες και των δυο σας, με λειτουργικότητα και αισθητική.

Ίσως κάποια απο τα παρακάτω tips να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου.

Επίλεξε να χρησιμοποιήσεις pet-friendly υφάσματα που να καθαρίζονται και να πλένονται τακτικά, καθώς πιθανότατα ο σκύλος ή η γάτα σου να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι ή μαξιλάρι μαζί σου.

Χρησιμοποίησε προστατευτικό κάλυμμα, διασφαλίζοντας την υγιεινή και την καθαριότητα του στρώματος, προστατεύοντας το από τις διάφορες σωματικές εκκρίσεις των μικρών μας φίλων που δημιουργούν ένα κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη ακάρεων στο στρώμα.

Διάλεξε να διακοσμήσεις το υπνοδωμάτιο με ανθεκτικά στους λεκέδες υφάσματα, στα συνοδευτικά έπιπλα του χώρου, όπως σε κάποια πολυθρόνα ή καναπέ. Συνιστάται 100% πολυεστέρας ή ακρυλικό βαμμένο σε διάλυμα καθώς και τα δύο πλένονται πολύ καλά.

Καθώς όμως το πιο σωστό είναι το κατοικίδιο σου να έχει το δικό του κρεβάτι, αγόρασε το κατάλληλο ώστε να πλένεται στο πλυντήριο ή να έχει κάλυμμα που να αφαιρείται και να πλένεται για να μην καταστρέφεται το εσωτερικό γέμισμα.

Κράτησε σε ένα μέρος τα παιχνίδια του, δημιουργώντας έτσι μία προσωπική γωνιά κοντά στο κρεβάτι του. Σιγά-σιγά, με υπομονή και επιβράβευση, θα εκπαιδευτεί να παραμένει στο δικό του χώρο, όταν βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο σου.

Τα εύθραυστα αντικείμενα δεν ταιριάζουν στη διακόσμηση ενός σπιτιού με κατοικίδιο. Ένα χτύπημα με την ουρά ή ένα σάλτο του σκύλου σου, μπορεί να οδηγήσει τα κομμάτια της αγαπημένης σου συλλογής στον κάδο των απορριμάτων.

Δείξε στο κατοικίδιό σου ότι είναι ευπρόσδεκτο αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα, ώστε να έρχεται και να φεύγει όποτε αυτό θέλει.

Το ιδανικό πάτωμα για το κατοικίδιο σου είναι το ξύλινο, καθώς δεν του αρέσει να περπατάει στα πλακάκια αλλά προτιμά το ξύλο. Απέφυγε τη μοκέτα που καλύπτει όλη την επιφάνεια του δαπέδου Η μοκέτα τείνει να απορροφά μυρωδιές και να παγιδεύει τρίχες όπως και ένα χαλί.

Τελευταίο, αλλά πιο σημαντικό, φρόντισε τα καθαριστικά του σπιτιού σου να μην είναι τοξικά, αλλά pet-friendly. Προτείνεται η χρήση προïόντων που φέρουν ετικέτα με ασφαλή χρήση γύρω από τα ζώα, μη επιβλαβή σε περίπτωση κατάποσης. Οι μικροί μας φίλοι εξερευνούν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης τους, γι αυτό προτίμησε άοσμα καθαριστικά για την ασφάλειά τους.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.