Matt Royal BLOG

Πως να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο.


  • Blogpost


Θέλετε το παιδί σας να κοιμάται καλύτερα το βράδυ στο δικό του υπνοδωμάτιο; Το μυστικό κρύβεται στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίος μπορείτε να σχεδιάσετε ένα υπνοδωμάτιο που θα προάγει την ηρεμία και τη χαλάρωση τους:

1. Απομακρύνετε τις οθόνες και τα τηλέφωνα: Το μπλε φως από τις ηλεκτρονικές συσκευές, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο των παιδιών σας. Καλό θα ήταν να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν τάμπλετ, τηλεοράσεις ή smartphones στο δωμάτιο τους και να απενεργοποιήσετε τις συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν από τον ύπνο.
2. Επιλογή κατάλληλου φωτισμού: Ο φωτισμός συνιστάται να είναι υποτονικός και χαλαρωτικός. Γι’ αυτό αποφύγετε τον έντονο φωτισμό και προτιμήστε απαλές αποχρώσεις.
3. Ψυχολογία χρωμάτων: Επιλέξτε απαλά, ουδέτερα χρώματα όπως το απαλό ροζ και μπλε ή το απαλό κίτρινο, κυρίως παστέλ αποχρώσεις. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα που μπορεί να είναι διεγερτικά όπως και τα πολύπλοκα μοτίβα στα έπιπλα και στα χαλιά.
4. Δημιουργήστε άνεση: Προσθέστε μαλακά αντικείμενα στο υπνοδωμάτιο, όπως μεγάλα λούτρινα ζωάκια, μαξιλάρια ή μαλακές κουβέρτες που προσφέρουν τη ζεστή αίσθηση της αγκαλιάς. Οι οικογενειακές φωτογραφίες μπορούν επίσης να τονίσουν την αίσθηση της ασφάλειας.
5. Διατάξτε τα έπιπλα με σύνεση: Διασκεδάστε με την οργάνωση του χώρου. Δημιουργήστε διακριτικές ζώνες για τις διάφορες δραστηριότητες του παιδιού στο δωμάτιο, αλλά εξασφαλίστε ότι ο χώρος για ύπνο και χαλάρωση, είναι ο κυρίαρχος.

Αυτός ο τρόπος σχεδιασμού θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα παιδικό υπνοδωμάτιο που θα ενθαρρύνει τον καλό ύπνο και θα βοηθήσει στην ευεξία του παιδιού σας. Έτσι, το παιδί θα κοιμάται σε μία υγιή κρεβατοκάμαρα όπου το μυαλό και το σώμα θα επαναφορτίζονται.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αγνή Μάλλιου
Interior Architect
"I live in the space where work, life and adventure overlap. And i do it out loud." "Παρατηρώντας για πρώτη φορά ένα χώρο πάντα με προκαλούν οι ιδιαιτερότητες του. Ασυνήθιστες γραμμές, παράξενοι όγκοι είναι αφετηρία έμπνευσης. Η αναβάθμιση της ίδιας της ζωής μέσα σε οποιοδήποτε χώρο είναι για μένα η πιο δυνατή πρόκληση σχεδιάζοντάς ένα project. Μετά αλλά και πέρα απο την ικανοποίηση λειτουργικών αναγκών. Στην απλότητα ενός άρτιου αποτελέσματος μπορεί κανείς να νιώσει πάντα μια ήσυχη πολυτέλεια και πληρότητα. " H Αγνή Μάλλιου από το 1993 αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων με απόλυτη ευθύνη και σεβασμό, εκπληρώνοντας μοναδικές ιδέες με διάχυτες εκφάνσεις έμπνευσης. Με κύρια αιχμή την εσωτερική αρχιτεκτονική καθώς και τη συνολικότερη εικόνα επικοινωνίας ενός χώρου αναλαμβάνει με την ομάδα της έργα υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και μοναδικότητας. Σήμερα, τόσο η διαχρονική ενασχόληση όσο και η πείρα με όλες τις δυνάμεις συλλογισμού και σκέψεων οδηγούν στη γέννηση της NOUS Interior Architects. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Αθήνα με ενεργή δράση σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει επάξια την αξιόπιστη θέση της στο χώρο του Interior Architectural Design . Γνωρίστε την Νous και την δημιουργική της ομάδα μέσα από την ιστοσελίδα της, https://nous-nous.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.