Matt Royal BLOG

Να κοιμηθούμε αγκαλιά!


  • Blogpost


Όταν χαϊδεύουμε, κρατάμε ή αγκαλιάζουμε ένα ζώο, αυξάνονται τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στο σώμα μας, δηλαδή τα επίπεδα των ορμονών της ευχαρίστησης και της ηρεμίας. Ως αποτέλεσμα της θετικής αλλαγής των επιπέδων αυτών, μειώνονται τα συναισθήματα κατάθλιψης και μοναξιάς, ενώ αυξάνεται η αυτό-εκτίμηση και η ικανοποίηση.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η απόκτηση ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, να παρέχει μια αίσθηση σκοπού, να αυξήσει την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη. Τα κατοικίδια προσφέρουν μια οργάνωση στην καθημερινότητα , καθώς χρειάζονται συνεχή φροντίδα – και, φυσικά, είναι εκεί για να μας υποδεχτούν όταν επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα.

Τα ζώα μπορεί να γίνουν πηγή κοινωνικής υποστήριξης. Φροντίζοντας ένα κατοικίδιο και αφήνοντάς το να κοιμάται μαζί μας στο κρεβάτι βελτιώνουμε την ψυχική μας υγεία με πολλούς τρόπους:

• Νιώθουμε παρηγοριά και ασφάλεια
• Ελαττώνεται το καθημερινό άγχος
• Δεν νιώθουμε μοναξιά
• Αυξάνεται η εμπιστοσύνη του ζώου σε εμάς, καθώς του επιτρέπεται να εισέλθει στον προσωπικό μας χώρο
• Ξυπνάμε με άλλη διάθεση – ξυπνάμε παρέα

Εφόσον επιλέγετε να κοιμάστε παρέα με το κατοικίδιό σας, προσπαθήστε να διαλέξετε ένα στρώμα σωστού μεγέθους για να κοιμάστε και οι δύο άνετα. Ο ύπνος είναι σημαντικός και για τους δυο σας. Τέλος, όση αξία έχει η ρουτίνα στον ύπνο για εσάς, άλλο τόσο έχει και για τους μικρούς σας φίλους. Προσπαθήστε να μην τους αλλάζετε συνεχώς το πρόγραμμα γιατί αναστατώνονται και αποδιοργανώνονται. Σεβαστείτε και τον δικό τους τρόπο ζωής, αφού τα εντάξετε στον δικό σας!

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Μαρία Κουφού
Η Μαρία Κουφού είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2016 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, ειδίκευση: Μεταφρασεολογία – Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Κατά την πρακτική της άσκηση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανέλαβε τις μεταφραστικές απαιτήσεις των εκθέσεων του μουσείου. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην έδρα UNESCO του ΑΠΘ, καθώς και στην ΜΚΟ Άρσις, διδάσκοντας αγγλικά και ελληνικά σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει συνέδρια ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» (www.axclinic.gr) στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.