Matt Royal BLOG

Ύπνος: το φυσικό τονωτικό


  • Blogpost


Όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, ο ύπνος αποτελεί το πιο σημαντικό τονωτικό για τον οργανισμό και την υγεία μας. Ο ασταθής και ελλιπής ύπνος μπορεί να προβλέψει μελλοντικά θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας – αρκεί να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα προβλήματα στον ύπνο μας. Πολλές φορές θεωρούμε ότι είμαστε άρρωστοι και αδύναμοι και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία, ενώ στην πραγματικότητα αυτό από το οποίο πάσχουμε είναι έλλειψη ύπνου.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον βραδινό ύπνο, ο οποίος κάνει επανεκκίνηση στον οργανισμό και το σώμα μας, έτσι ώστε να ανακτήσουμε τις δυνάμεις που εξαντλήθηκαν μέσα στη μέρα. Ωστόσο, θαύματα μπορούν να κάνουν και τα σύντομα power naps, τα οποία επιτρέπουν στον οργανισμό μας να αποβάλει ένα μέρος της καθημερινής πίεσης και να ανακτήσει τις χρειαζούμενες δυνάμεις για το υπόλοιπο μισό της ημέρας.

Φέτος, στις 17 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου. Η καθιέρωση της ημέρας αυτής αποτελεί μία προσπάθεια να τονιστεί η μεγάλη σημασία και τα οφέλη του ύπνου στην υγεία, κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν.

Άρα, στην ερώτηση «πώς μπορούμε να τονώσουμε τον οργανισμό μας μέσω του ύπνου;», η απάντηση είναι απλούστατα: «Κοιμηθείτε». Ένας ήρεμος, σταθερός και βαθύς ύπνος αποτελεί από μόνος του το σημαντικότερο τονωτικό για το σώμα και την ψυχική υγεία.

Δύο μικρά tips για την αποφυγή ασταθούς ύπνου:

• Πιείτε νερό μια ώρα πριν τον ύπνο και πηγαίνετε στην τουαλέτα – μην πέφτετε για ύπνο αφυδατωμένοι και προσπαθήστε να μην τον διακόπτετε.
• Μην πηγαίνετε στο κρεβάτι αγχωμένοι – όταν σας δίνεται η ευκαιρία χαλαρώστε μια ώρα πριν πάτε στον κρεβάτι.

Επωφεληθείτε από τον ύπνο σας όσο πιο πολύ μπορείτε!

Space Needle

πολυτελεια

Απόλυτη αίσθηση άνεσης με το στρώμα Cheval
Η Μatt Royal παρουσιάζει το στρώμα Cheval. Μια νέα αξέχαστη διαχρονική εμπειρία ύπνου που οδηγεί σε μια ευχάριστη διάθεση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς!
Space Needle

Sleep Ambassador

Μαρία Κουφού
Η Μαρία Κουφού είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2016 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, ειδίκευση: Μεταφρασεολογία – Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Κατά την πρακτική της άσκηση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανέλαβε τις μεταφραστικές απαιτήσεις των εκθέσεων του μουσείου. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην έδρα UNESCO του ΑΠΘ, καθώς και στην ΜΚΟ Άρσις, διδάσκοντας αγγλικά και ελληνικά σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει συνέδρια ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» (www.axclinic.gr) στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.