Matt Royal BLOG

Sleep on it!


  • Blogpost


Στην καθημερινότητά μας, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις έρχεται στο μυαλό μας η συνηθισμένη ερώτηση: βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Η θετική σκέψη στην ψυχική υγεία σχετίζεται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής, χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης, καλύτερη ψυχική ευεξία και απόκτηση τρόπων διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων – οφέλη που προκύπτουν και από τον καλό ύπνο.

Τι κάνουμε, όμως, όταν μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις; Μαθαίνουμε να τις αντιστρέφουμε. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι σκεφτόμαστε με αρνητικό τρόπο όταν:
• Φιλτράρουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, μεγαλοποιώντας συνεχώς το αρνητικό τους στοιχείο.
• Προσωποποιούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται – δεν αφορούν όλα τα γεγονότα εμάς!
• Αναμένουμε το χειρότερο αποτέλεσμα από κάθε κατάσταση.
• Μετανιώνοντας συνεχώς για πράγματα που δεν κάναμε.
• Θέτοντας ανέφικτους στόχους.
• Βλέποντας τα πάντα μόνο ασπρόμαυρα. Υπάρχουν κι άλλα χρώματα στην παλέτα!

Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις θετικές σκέψεις:
• Υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες – ασκηθείτε, κοιμηθείτε νωρίς.
• Αναγνωρίζοντας όσα χρειάζεται να αλλάξουμε – βρείτε τι σας ενοχλεί.
• Εκτιμώντας την κατάσταση της ψυχικής μας υγείας – βρείτε χρόνο μέσα στη μέρα να σκεφτείτε πώς νιώθετε και να ξεκουραστείτε.
• Επιλέγοντας να συναναστρέφεστε με θετικούς ανθρώπους – αποφύγετε άτομα που σας προκαλούν δυσφορία.

Πώς να παραμένουμε θετικοί όταν όλα πάνε στραβά;

Υπάρχει μία ωραία και πολύ διαδεδομένη έκφραση στην αγγλική γλώσσα, η έκφραση sleep on it . Αυτό που εννοεί είναι ότι, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα, πριν βιαστούμε να πάρουμε μια απόφαση για να το αντιμετωπίσουμε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιμηθούμε. Την επόμενη μέρα, με καθαρό μυαλό και θετικότερη στάση η λύση θα βρεθεί.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Μαρία Κουφού
Η Μαρία Κουφού είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το 2016 εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Γλωσσικές, Λογοτεχνικές και Διαπολιτισμικές Σπουδές στον Γαλλόφωνο και Ευρωπαϊκό Χώρο, ειδίκευση: Μεταφρασεολογία – Μετάφραση Λογοτεχνίας και Επιστημών του Ανθρώπου», από το οποίο αποφοίτησε το 2019. Κατά την πρακτική της άσκηση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανέλαβε τις μεταφραστικές απαιτήσεις των εκθέσεων του μουσείου. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην έδρα UNESCO του ΑΠΘ, καθώς και στην ΜΚΟ Άρσις, διδάσκοντας αγγλικά και ελληνικά σε ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει συνέδρια ψυχολογίας καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής. Από τον Ιανουάριο του 2021 εργάζεται στην Κλινική Ψυχικής Υγείας «Άγιος Χαράλαμπος» (www.axclinic.gr) στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.