Matt Royal BLOG

Ύπνος, υγεία και yoga


  • Blogpost


Είναι γεγονός πώς οι διαταραχές του ύπνου αυξάνονται με την ηλικία και επηρεάζουν ξεκάθαρα την ποιότητα της ζωής μας. Παρόλο που υπάρχουν φάρμακα για να μας βοηθήσουν έχουν και αυτά τις δικές τους παρενέργειες.

Η yoga που συνδυάζει τις σωματικές ασκήσεις τις αναπνευστικές ασκήσεις και το διαλογισμό μειώνει την αρτηριακή πίεση, ανακουφίζει από το άγχος κ μειώνει τις διαταραχές του ύπνου.

Σύμφωνα με την αγιουρβερδική φιλοσοφία ο ύπνος μπορεί να δυναμώσει και να αναπτύξει το σώμα. Όμως σε αυτόν τον υπερκινητικό και ανταγωνιστικό κόσμο οι περισσότεροι από εμάς παραπονιόμαστε για την έλλειψη ποιοτικού ύπνου.

Εξαιτίας αυτού:
Η μνήμη μας περιορίζεται
Δημιουργούνται μεταβολικές διαταραχές
Προκαλούνται ατυχήματα και πτώσεις
Προκύπτουν συναισθηματικές διαταραχές
Πέφτει το ανοσοποιητικό κάνοντας τον άνθρωπο πιο ευπαθή

Τα οφέλη ενός καλού βαθύ ύπνου από την άλλη είναι πολλά
Υγιές ανοσοποιητικό
Ισορροπημένη όρεξη
Βελτίωση μνήμης
Μειώνονται οι τοξίνες
Καλύτερη διάθεση

Ένας καλός ύπνος φέρνει τα ίδια θετικά συναισθήματα που φέρνει και η πρακτική της yoga (σωματικές ασκήσεις, αναπνευστικές ασκήσεις και διαλογισμό)

Οι καλές μας συνήθειες στον ύπνο παίζουν σημαντικό ρόλο για το πόσο πετυχημένη μπορεί να είναι η ζωή μας. Αναμφίβολα νιώθουμε καλύτερα όταν κοιμόμαστε καλά το βράδυ. Άρα αν θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στη μέγιστη δυνατότητα της, θα πρέπει να βλέπουμε τον ύπνο σαν μια προσωπική πρακτική.

Η πρακτική της Yoga λοιπόν συνδυασμένη με την πρακτική του ύπνου και ένα πολύ καλής ποιότητας στρώμα, μπορούν να φέρουν καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Καλή χρονιά και καληνύχτα!
Αλεξάνδρα
Space Needle

πολυτελεια

Απόλυτη αίσθηση άνεσης με το στρώμα Cheval
Η Μatt Royal παρουσιάζει το στρώμα Cheval. Μια νέα αξέχαστη διαχρονική εμπειρία ύπνου που οδηγεί σε μια ευχάριστη διάθεση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς!
Space Needle

Sleep Ambassador

Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου
Η Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του anima, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Σπούδασε Modern Languages (Bachelor of Arts with Honors) στο Πανεπιστήμιο Lincolnshire – Humberside της Αγγλίας. Απέκτησε δίπλωμα χορεύτριας και πτυχίο δασκάλας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ανώτερη Σχολή Χορού Μάχης Καφαντάρη). Ειδικεύεται στην αποκατάσταση γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, συνεργάζεται με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ δίνοντας ομιλίες ανά την Ελλάδα σε ασθενείς και ογκολογικά συνέδρια, ενώ διδάσκει εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους και στελέχη υγείας πάνω στο αντικείμενο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί στο anima το διεθνούς πιστοποίησης εκπαιδευτικό πρόγραμμα BASI Pilates και το εκπαιδευτικό Hatha Yoga με τη Leela Miller, πιστοποιημένο από τη yoga alliance.
Δείτε περισσότερα: http://animastudio.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.