Matt Royal BLOG

Αθλείσαι; Δες πως να φροντίζεις το σώμα σου με τη βοήθεια της Yoga και του Pilates.


  • Blogpost


Μαζί με την έναρξη της χρονιάς, οι περισσότεροι από εμάς υποσχόμαστε να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο στον εαυτό μας. Να τον φροντίσουμε με την άσκηση, τη διατροφή, την καλλιέργεια του νου και της ψυχής.

Ό,τι αφορά στο κομμάτι της άσκησης, συνηθίζουμε να αφιερώνουμε κυρίως χρόνο τα Σαββατοκύριακα και ίσως ξεκλέβουμε και ένα απόγευμα μέσα στην εβδομάδα. Εύλογα μας ονομάζουν «weekend warriors», τίτλος που συνοδεύεται από μικροτραυματισμούς, καθώς το σώμα δε μπορεί ξαφνικά να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αθλήματος.

Η yoga και η μέθοδος Pilates έρχονται για να ενισχύσουν το σώμα, ούτως ώστε να προστατευθεί αλλά και να βελτιωθεί σε αυτό το άθλημα, που αγαπάμε να ασχολούμαστε.

Η ισορροπία ενδυνάμωσης και ευλυγισίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση μας και οι τεχνικές αναπνοών που προσφέρει η yoga καθώς και η πλευρική αναπνοή της μεθόδου Pilates:
• αυξάνουν την αντοχή μας,
• προάγουν τη μυική χαλάρωση,
• διεγείρουν την απελευθέρωση ενδορφινών – των φυσικών χημικών ουσιών του σώματος που ανακουφίζουν από τον πόνο,
• ενισχύουν την παροχή οξυγόνου στους ιστούς βοηθώντας στην επούλωση και την αποκατάσταση των ιστών

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, προτείνεται να αφιερώνουμε καθημερινά 30 λεπτά σε αυτές τις μορφές άσκησης ούτως ώστε να βελτιώνεται και ο ύπνος μας, ο οποίος επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι διεθνώς αναγνωρισμένοι επαγγελματίες αθλητές έχουν ενσωματώσει στην ρουτίνα τους τη yoga και το Pilates. Ακολουθήστε το παράδειγμα τους και θα με θυμηθείτε!

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου
Η Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του anima, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Σπούδασε Modern Languages (Bachelor of Arts with Honors) στο Πανεπιστήμιο Lincolnshire – Humberside της Αγγλίας. Απέκτησε δίπλωμα χορεύτριας και πτυχίο δασκάλας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ανώτερη Σχολή Χορού Μάχης Καφαντάρη). Ειδικεύεται στην αποκατάσταση γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, συνεργάζεται με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ δίνοντας ομιλίες ανά την Ελλάδα σε ασθενείς και ογκολογικά συνέδρια, ενώ διδάσκει εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους και στελέχη υγείας πάνω στο αντικείμενο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί στο anima το διεθνούς πιστοποίησης εκπαιδευτικό πρόγραμμα BASI Pilates και το εκπαιδευτικό Hatha Yoga με τη Leela Miller, πιστοποιημένο από τη yoga alliance.
Δείτε περισσότερα: http://animastudio.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.