Matt Royal BLOG

Εργασία από το σπίτι και διατροφή


  • Blogpost


Για δεύτερη φορά στη χώρα μας χρειάζεται να παραμείνουμε σπίτι για να προφυλάξουμε την υγεία μας. Πολλοί βρίσκονται σπίτι λόγω αναστολής λειτουργίας, ενώ άλλοι συνεχίζουν να εργάζονται μέσω τηλεργασίας. Όποια και να είναι η νέα συνθήκη, το βέβαιο είναι ότι έχει επηρεαστεί η καθημερινή ρουτίνα, και μαζί με αυτή ο τρόπος που τρεφόμαστε και κοιμόμαστε.

Πολλοί βιώνουν δύσκολα αυτό το διάστημα, τόσο πρακτικά όσο και συναισθηματικά. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανό να βρίσκουν καταφύγιο σε γεύσεις ευχάριστες και κατευναστικές. Συχνά μία πιεστική μέρα φτάνει να καταλήγει με κατανάλωση σνακ ή μεγάλης ποσότητας φαγητού μπροστά στην τηλεόραση, μιας που για πολλούς αυτός ο συνδυασμός είναι συνυφασμένος με την χαλάρωση και την αποφόρτιση. Μια συμπεριφορά όμως που μόνο παροδικά πετυχαίνει τον στόχο της, καθώς μετά ακολουθούν ενοχές ή βαραίνουν τόσο πολύ το πεπτικό που διαταράσσεται ο ύπνος οδηγώντας σε συχνά ξυπνήματα και ανησυχία.

Είναι απολύτως κατανοητή αυτή η ανάγκη διαχείρισης των δύσκολων συναισθημάτων μέσω του φαγητού. Δεν είναι όμως μονόδρομος. Το κλειδί είναι η αλλαγή της οπτική μας, να δούμε αυτό το διάστημα στο σπίτι ως ευκαιρία και να το αξιοποιήσουμε φροντίζοντας τον εαυτό μας μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τώρα που είμαστε σπίτι, είναι η ευκαιρία να στρώσουμε επιτέλους τα γεύματα που τόσο παιδευόμασταν όσο πηγαίνουμε στην εργασία μας. Ο χρόνος που ξοδεύαμε για να πάμε στην εργασία, μπορεί κάλλιστα να αξιοποιηθεί για να πάρουμε το πρωινό μας με την ησυχία μας, ώστε να ξεκινήσει η μέρα με πλήρη ενέργεια. Ενδιάμεσα, είναι πολύ πιο απλό να έχουμε το σνακ μας -κάποιο φρούτο, λίγους ξηρούς καρπούς ή ένα γιαούρτι- μιας που δεν υπάρχει πια το εμπόδιο του κουβαλήματος, των πελατών που δεν μπορούμε να αφήσουμε ή της έλλειψης ψυγείου. Αντιθέτως, η έλλειψη που υπάρχει, είναι αυτή των συναδελφικών κερασμάτων που πολύ συχνά μας βγάζουν από τους διατροφικούς μας στόχους.

Τώρα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για μαγείρεμα, για να καταναλώσουμε το γεύμα μας καθιστοί στο τραπέζι, ακόμα και με όλη την οικογένεια, συνθήκες που στην καθημερινότητα μας συμβαίνουν μόνο το Σαββατοκύριακο.

Φροντίζοντας να έχουμε θρεπτικά και τακτικά γεύματα μέσα στη μέρα, βοηθάμε το σώμα μας να χτίσει τους νευροδιαβιβαστές που φτιάχνουν την διάθεση, και προφυλάσσουμε το σώμα μας από υπογλυκαιμίες που φέρνουν εκνευρισμό και έντονη επιθυμία για φαγητό και γλυκά. Έτσι, είναι στο χέρι μας όχι μόνο πως θα καταλήξει διατροφικά η μέρα, αλλά και αν θα αδράξουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε αυτά που επιθυμούμε στη διατροφή μας.

Space Needle

Καινοτομια

Αθλείσαι συστηματικά ;
Για εσένα που αθλείσαι συστηματικά, προτείνουμε το χειροποίητο στρώμα Discovery που κατασκευάζεται με γνώμονα την ανατομικότητα, προσαρμόζεται στις ανάγκες σου και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες ύπνου.
Space Needle

Sleep Ambassador

Δάφνη Νταλάπα
Η Δάφνη Νταλάπα είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος. Αποφοίτησε το 1997 από το τμήμα Διατροφής του Α-ΤΕΙΘ Διατροφής. Το 2010 έκανε την εξειδίκευση της στις διατροφικές διαταραχές και την παχυσαρκία παιδιών και ενηλίκων, αποκτώντας το Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity από το κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), αναγνωρισμένο από το National Center of Eating Disorders της Μεγάλης Βρετανίας. Συνεχίζει συστηματικά την επιμόρφωση της παρακολουθώντας σεμινάρια και workshops με κύρια θέματα τη διατροφή, τη ψυχολογία και συμβουλευτική της διατροφής και την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς. Η φιλοσοφία της δουλειάς της εστιάζεται, παράλληλα με την επίτευξη του στόχου, στο να βοηθήσει και να εκπαιδεύσει το άτομο να υιοθετήσει σωστές διατροφικές συνήθειες για μία ζωή, αντιμετωπίζοντας τον σαν ολότητα και σεβόμενη πάντα την μοναδικότητα του. Από το 2013 συνεργάζεται με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή ως επιστημονικός συνεργάτης στο Δημοτικό σχολείο, τον Παιδικό σταθμό και τη Νηπιαγωγείο. Το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, περιλαμβάνει την διαμόρφωση και τον συντονισμό του προγράμματος υγιεινής διατροφής, που καλύπτει όλες τις τάξεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έχει καταρτίσει μενού για εστιατόρια και επιχειρήσεις και ανέλαβε τη σύνταξη του πρωινού σε ξενοδοχείο, βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συνδιοργανώνει μαζί με ψυχολόγους, θεραπευτικές ομάδες ενσυνείδητης διατροφής και αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς. Από το 2000 διατηρεί το διαιτολογικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και αρθρογραφία της θα βρείτε στην προσωπική της ιστοσελίδα www.nutritionist.gr.
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.