Matt Royal BLOG

Yoga, ύπνος και καιρός


  • Blogpost


Όπως η φύση προσαρμόζεται στις καιρικές συνθήκες, έτσι κι εμείς είναι καλό να προσαρμόσουμε τις καθημερινές συνήθειες μας, την πρακτική μας και τις διατροφικές επιλογές μας στον καιρό που μας φέρνει ο Δεκέμβρης μήνας.
Το χειμώνα, η μητέρα γη και τα πλάσματα της μαζεύονται, γίνονται εσωστρεφή. Είναι η κατάλληλη περίοδος λοιπόν για ενδοσκόπηση, ανασυγκρότηση και για να χαμηλώσουμε τους τόνους.
Μιας και τους χειμερινούς μήνες είμαστε επιρρεπείς στα κρυολογήματα, είναι σημαντικό η πρακτική μας να περιλαμβάνει θέσεις που ανοίγουν το στέρνο, το λαιμό και τα ιγμόρεια ούτως ώστε να μειωθεί η συμφόρηση και να υποστηριχτούν τα αναπνευστικά όργανα.
Οι παρακάτω θέσεις βοηθούν το σώμα να ζεσταθεί αλλά και να απαλλαγεί από το φλέγμα:

1. Χαιρετισμός στον ήλιο
* επαναλάβετε από 5 ως 12 φορές

2. Ψάρι: ανοίγει την περιοχή του στέρνου και του λαιμού
* μείνετε 3-5 αναπνοές ως 3 επαναλήψεις

3. Τόξο: ανοίγει το στέρνο
* μείνετε 3-5 αναπνοές ως 3 επαναλήψεις

4. Στήριξη όλων των μελών στους ώμους / κεράκι : βοηθά στην κινητοποίηση της λέμφου
* μείνετε 5-12 αναπνοές

5. Ακρίδα: ανοίγει το στέρνο και δυναμώνει την πλάτη
* μείνετε 3-5 αναπνοές ως 3 επαναλήψεις

6. Kapalabhati: αναπνοή που διεγείρει το ηλιακό πλέγμα, ανάβει την φωτιά μέσα μας και μειώνει την βλέννα. Πρόκειται για κοφτές εκπνοές από την μύτη, τραβώντας τον αφαλό προς τα πίσω. Η εισπνοή γίνεται παθητικά. Ξεκινήστε με 3 κύκλους των 30 αναπνοών και μπορείτε να φτάσετε ως και τους 5 των 100

7. Θέση πτώμα
* μείνετε 10 λεπτά

Επαναλάβετε την πρακτική σας όσο συχνά σας επιτρέπει το ωράριο σας αρκεί να μην πέσετε κάτω από 3 φορές την εβδομάδα.
Γενικά μείνετε όσο πιο κοντά στον ήλιο μπορείτε, προσπαθήσετε να πηγαίνετε νωρίς για ύπνο , να τρώτε το φαγητό σας ζεστό, να πίνετε το νερό σας ζεστό η σε θερμοκρασία δωματίου και είναι βέβαιο πως όλα τα παραπάνω θα σας οδηγήσουν σε έναν πιο ξεκούραστο ύπνο.

Καλό χειμώνα ,
Αλεξάνδρα
Space Needle

πολυτελεια

Απόλυτη αίσθηση άνεσης με το στρώμα Cheval
Η Μatt Royal παρουσιάζει το στρώμα Cheval. Μια νέα αξέχαστη διαχρονική εμπειρία ύπνου που οδηγεί σε μια ευχάριστη διάθεση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς!
Space Needle

Sleep Ambassador

Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου
Η Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του anima, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Σπούδασε Modern Languages (Bachelor of Arts with Honors) στο Πανεπιστήμιο Lincolnshire – Humberside της Αγγλίας. Απέκτησε δίπλωμα χορεύτριας και πτυχίο δασκάλας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ανώτερη Σχολή Χορού Μάχης Καφαντάρη). Ειδικεύεται στην αποκατάσταση γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, συνεργάζεται με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ δίνοντας ομιλίες ανά την Ελλάδα σε ασθενείς και ογκολογικά συνέδρια, ενώ διδάσκει εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους και στελέχη υγείας πάνω στο αντικείμενο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί στο anima το διεθνούς πιστοποίησης εκπαιδευτικό πρόγραμμα BASI Pilates και το εκπαιδευτικό Hatha Yoga με τη Leela Miller, πιστοποιημένο από τη yoga alliance.
Δείτε περισσότερα: http://animastudio.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.