Matt Royal BLOG

Υοga, ύπνος και εργασία


  • Blogpost


Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες, προσπαθούν να εντάξουν μέσα στο ωράριο εργασίας τους τη yoga (σωματική άσκηση, αναπνευστικές ασκήσεις, διαλογισμός)και τη yoga nidra( βαθιά χαλάρωση/ γιογκικος ύπνος) διότι:

1. η πρακτική της yoga μειώνει το άγχος κι έτσι μπορούμε να αποδίδουμε καλύτερα στην δουλειά μας και να συνεργαζόμαστε καλύτερα με τους συναδέλφους μας

2. ο συντονισμός κίνησης και αναπνοής ενθαρρύνει την συγκέντρωση

3. το να μαθαίνουμε να είμαστε παρόντες, θα μας βοηθήσει αντίστοιχα να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στα meetings αλλά και σε όποια εργασία αναλάβουμε

4. δυναμώνει το ανοσοποιητικό , μυϊκό και σκελετικό σύστημα άρα μειώνονται οι απουσίες λόγω ασθένειας

5. χτίζεται η σωστή στάση σώματος , αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και ανεβαίνει το ηθικό της ομάδας

6. το να μαθαίνει κάνεις να «πηγαίνει με την ΡΟΗ» είναι χρήσιμο στην αντιμετώπιση σκοπέλων που προκύπτουν στην εργασία καθημερινά

7. η yoga nidra που διαρκεί από 20 ως 40 λεπτά μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη ως μέθοδος ξεκούρασης και ανάκτησης δυνάμεων σε δύσκολες μέρες όταν οι συνθήκες απαιτούν την πολύωρη παρουσία μας στο χώρο εργασίας

Είναι ξεκάθαρο πως αν κινούμαστε ,κάνουμε διατάσεις , δυναμώνουμε τους μυς, αναπνέουμε καλύτερα και χαλαρώνουμε βαθιά κατά την διάρκεια της ημέρας, θα κοιμόμαστε πιο εύκολα και θα ξυπνάμε πιο εύκολα ακόμα και όταν θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε διαφορετικά ωράρια και συνθήκες εργασίας.
Δοκιμάστε το και παρασύρετε τους συνεργάτες σας στην πιο αποδοτική ώρα της ημέρας. Σε αυτήν που ο νους «κοιμάται» για να αναζωογονηθεί!
Καλή σεζόν,
Φιλικά
Αλεξάνδρα
Space Needle

πολυτελεια

Απόλυτη αίσθηση άνεσης με το στρώμα Cheval
Η Μatt Royal παρουσιάζει το στρώμα Cheval. Μια νέα αξέχαστη διαχρονική εμπειρία ύπνου που οδηγεί σε μια ευχάριστη διάθεση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς!
Space Needle

Sleep Ambassador

Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου
Η Αλεξάνδρα Ρωσσοπούλου, ιδρύτρια και ιδιοκτήτρια του anima, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. Σπούδασε Modern Languages (Bachelor of Arts with Honors) στο Πανεπιστήμιο Lincolnshire – Humberside της Αγγλίας. Απέκτησε δίπλωμα χορεύτριας και πτυχίο δασκάλας χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού (Ανώτερη Σχολή Χορού Μάχης Καφαντάρη). Ειδικεύεται στην αποκατάσταση γυναικών που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, συνεργάζεται με τον σύλλογο ΑΕΛΙΑ δίνοντας ομιλίες ανά την Ελλάδα σε ασθενείς και ογκολογικά συνέδρια, ενώ διδάσκει εξειδικευμένο σεμινάριο για δασκάλους και στελέχη υγείας πάνω στο αντικείμενο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί στο anima το διεθνούς πιστοποίησης εκπαιδευτικό πρόγραμμα BASI Pilates και το εκπαιδευτικό Hatha Yoga με τη Leela Miller, πιστοποιημένο από τη yoga alliance.
Δείτε περισσότερα: http://animastudio.gr
Πλοηγούμενοι σε αυτόν τον ιστότοπο της matt royal, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης, για να τους διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.